Ga naar Content

Michel Vonk: "Mijn contract liep af en dan is het ook niet gek dat dit kan gebeuren"

WIJDEWORMER - Opvallend nieuws deze week bij Jong AZ. Trainer Michel Vonk was in het bezit van een aflopend contract en dat gaat niet verlengd worden. Dat betekent dat de trainer en de Alkmaarse club na dit seizoen afscheid van elkaar nemen.

Michel Vonk over vertrek bij Jong AZ - NH Nieuws

"Ik ga op zoek naar een nieuwe uitdaging", zegt Vonk daarover. "Je evalueert en bespreekt het toekomstperspectief met elkaar. Mijn contract liep af en dan is het ook niet gek dat dit kan gebeuren."

Jong AZ neemt het vrijdagavond op tegen Jong FC Utrecht. Maar met alle winterse neerslag kan dat nog wel eens een ingewikkeld verhaal worden. "Ik hoop dat het doorgaat. Ze zijn met man en macht bezig om het veld vrij te maken. De temperaturen en de sneeuwhopen zijn aanzienlijk. Maar goed, kou daar kunnen we ons tegen kleden en dan moeten we iets harder lopen."

"We weten allemaal dat we goed kunnen voetballen maar dan moet je ook wel eens laten zien dat je goed kan bikkelen en strijden om punten te halen"

jong az-trainer michel vonk

Met dat harder lopen doelt Vonk ook deels over de afgelopen wedstrijd van de beloften. Tegen Oss ging zijn ploeg met 6-0 hard onderuit. De lessen uit dat duel zijn dan ook helder. "Ik wil meer strijd en passie zien. We weten allemaal dat we goed kunnen voetballen maar dan moet je ook wel eens laten zien dat je goed kan bikkelen en strijden om punten te halen. Die reactie wil ik graag vrijdag zien."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]