Ga naar Content

AZ-keeper Marco Bizot na magere overwinning op Fortuna: "Eén van de slechtste wedstrijden"

AZ sleepte zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard een zwaarbevochten 1-0 overwinning uit het vuur. De Alkmaarders hadden het alles behalve makkelijk tegen de nummer tien van de eredivisie. Met name door een vroege rode kaart in de tweede helft van Ramon Leeuwin.

AZ-keeper Marco Bizot na 1-0 zege op Fortuna - NH Nieuws

Trainer Pascal Jansen moest daardoor tweemaal zijn plannen wijzigen. In de eerste helft verving Ramon Leeuwin namelijk de geblesseerde Timo Letschert. "Als je dan ziet hoe Jordy (Clasie) dat dan moeiteloos invult, dan is dat alleen maar een compliment naar de groep toe", aldus Jansen, die door het uitvallen van twee centrale verdedigers noodgedwongen middenvelder Jordy Clasie centraal achterin positioneerde. 

Lees ook

Sterke Bizot

Met een man minder was het voor AZ in de tweede helft dan ook vooral tegenhouden. Keeper Marco Bizot onderscheidde zich als één van de weinigen met een paar knappe reddingen. "Hij kan in het rijtje van één van de slechtste wedstrijden", geeft Bizot na de wedstrijd toe. "Maar de overwinning voelt daarom des te beter." 

Bekijk hieronder het interview met Pascal Jansen.

AZ-trainer Pascal Jansen na de 1-0 overwinning op Fortuna Sittard - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]