Ga naar Content

Curatoren DSB Bank verwachten faillissement de komende maanden af te ronden

Bijna twaalf jaar na het faillissement van de DSB Bank van Dirk Scheringa lijkt het einde in zicht. De curatoren verwachten binnen enkele maanden de laatste leningenportefeuille te kunnen verkopen en daarna alle resterende schuldeisers terug te betalen. 

Foto: NH Nieuws/Reitze de Graaf

In 2019 lieten de curatoren nog aan NH Nieuws weten de hoop te hebben dat het in 2020 al zou lukken. Maar corona gooide uiteindelijk roet in het eten. Nog steeds heeft de failliete bank 26.000 klanten die nog voor 1,7 miljard euro aan leningen hebben uitstaan bij DSB. 

Bank maakte 95 miljoen winst

Uit het jaarverslag blijkt dat de bank een goed jaar achter de rug heeft. De winst in 2020 was 95 miljoen euro, zo'n twintig miljoen meer dan het jaar ervoor. Al zeggen de curatoren dat het vooral komt omdat een bedrag van 57 miljoen voor onvoorziene gevallen niet meer gereserveerd hoefde te worden.

In totaal hebben de ruim 200 schuldeisers nog recht op 838 miljoen euro. Na de verkoop van de leningenportefeuille zou er zelfs meer geld beschikbaar kunnen zijn. Dat wordt gebruikt om de misgelopen rente aan schuldeisers terug te betalen.

Bekijk hieronder de video die we 10 jaar na het faillissement maakten op het kantoor waar nog steeds mensen werkten voor de bank. 

DSB Bank bestaat nog steeds - NH Nieuws

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]