Ga naar Content

Meer dan duizend vaccinatie-afspraken verzet vanwege harde wind

De GGD Hollands Noorden heeft meer dan 1.100 test- en vaccinatie-afspraken moeten verzetten vanwege het onstuimige weer. Een testlocatie in Den Helder en twee vaccinatielocaties in Alkmaar en Middenmeer houden de deuren dicht vandaag.

Vaccinatielocatie Middenmeer Agriport GGD Hollands Noorden - Foto: NH Nieuws

Dat laat een woordvoerder van GGD Hollands Noorden weten. "Dat besluit is zondag al genomen", zegt de woordvoerder. "De afspraken in Den Helder konden we al vroeg omzetten, daar viel de schade mee; enkele tientallen afspraken gingen niet door." 

'Windvlagen zijn het probleem'

Voor de vaccinatielocaties is dat een ander verhaal: in totaal zijn 1.100 afspraken verzet. "We prikken in tenten", legt de woordvoerder uit. "Die waaien niet weg hoor, maar die windvlagen zijn het probleem; dan is er echt niet in zo'n tent te werken." Een deel van de vaccinaties is gisteren al gezet, de rest volgt deze week. 

Bij de GGD Kennemerland houdt alleen de teststraat in Beverwijk de deuren gesloten. Dat kondigde de GGD gisteren al aan. Er zijn 50 afspraken verzet. Een sluiting van andere teststraten is vooralsnog niet aan de orde, laat een woordvoerder weten. "We houden continue in de gaten of er geen gevaarlijke situaties ontstaan, maar dat is nu nog niet het geval." De priklocaties zijn allemaal binnen en hebben dus geen last van het onstuimige weer. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Ook bij de GGD Amsterdam worden alle vaccinaties binnen gezet, waardoor sluiting niet van toepassing is. Wat betreft de teststraten zijn ze 'niet voornemens te sluiten', laat de GGD weten. Datzelfde geldt voor GGD Gooi en Vechtstreek. "We hebben vooralsnog geen signalen ontvangen dat we zouden moeten sluiten."

Dak weggewaaid

Dat blijft de GGD wel continue in de gaten houden, want vorige maand moest een testlocatie in Hilversum nog sluiten vanwege het weer. "Er waaiden toen borden om en er werd de inschatting gemaakt dat het niet veilig was om te werken." Ook in Beverwijk had men vorige maand last van het weer. Er vielen hekken om vanwege de wind en zelfs het dak van het administratiekantoor waaide weg. De teststraat was daarna twee dagen gesloten. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.