Start van hoofdcontent

NOORD-HOLLAND

nl

Sjoerd Hilarius houdt Noord-Holland in beweging met nieuw programma

3 mei 2021, 19.00 uur · Aangepast 3 mei 2021, 21.14 uur · Door Redactie

Tweederde van de 65-plussers beweegt te weinig, dat blijkt uit een onderzoek van het RIVM. Om op deze leeftijd gezond te blijven is het belangrijk om minimaal 150 minuten per week matig intensief te bewegen. NH Nieuws wil ouderen daarbij helpen en komt met het nieuwe tv-programma Noord-Holland Beweegt.

In dit sportprogramma trekt presentator Sjoerd Hilarius door de provincie om de inwoners in beweging te krijgen. Samen met een sportinstructeur doet hij verschillende oefeningen die u vanuit huis kunt meedoen. De eerste aflevering is opgenomen in Julianadorp, voor de huidige coronamaatregelen. Hierin doet Sjoerd een oefening met een theedoek en maakt hij kennis met balkongym.

Fietsen

Het is belangrijk om in beweging te blijven en fietsen kan daarbij helpen. In Noord-Holland Beweegt geven ervaren fietsers advies om veilig de weg op te gaan. De fiets-tip van deze week komt van meneer en mevrouw Knol uit Den Helder. Zij zijn allebei boven de negentig, maar deze hoge leeftijd weerhoudt hen er niet van om op de fiets te stappen.

Gezond leven

De maand mei staat bij NH Nieuws in het teken van gezond leven. Een zo gezond mogelijk leven leiden lijkt een vanzelfsprekend advies, maar toch is het in onze huidige maatschappij soms best lastig. Hoe gaat de Noord-Hollander daarmee om? Bekijk hier al onze verhalen omtrent gezondheid en de afleveringen van het programma Noord-Holland Beweegt.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.