Ga naar Content

Gerelateerde videos

Broek op Langedijk geschokt na grote brand: "Ik ga maar opnieuw beginnen"

Zowel de bandenspeciaalzaak van Nicky als de naastgelegen houten meubelzaak zijn verwoest door een grote brand. Vanmorgen rond 7.30 uur brak de brand op het industrieterrein van Broek op Langedijk uit. Inmiddels is de brand onder controle en werken de hulpdiensten volop om de brand helemaal te blussen.

Foto: NH Nieuws / Jasper Leegwater

Vanmorgen vroeg werd Nicky wakker gebeld door de beveiligingscentrale. "Je pakt je spulletjes en je gaat heen. Dan zie je het. Drama." Het gehele pand is ingestort en wordt nu door de brandweer met grijpmachines verder uit elkaar gehaald. Dit om de brand volledig en grondig te kunnen blussen. 

Nicky is met zijn bedrijf vier jaar geleden neergestreken op het terrein. Van zijn bedrijf is vrijwel niets over. "Ik voel me heel erg leeg. Het is nu allemaal paniekvoetbal. Het is gewoon weg."

De houten meubelzaak Natuurlijk A.S.T reageert op Facebook verslagen op de brand. De collectie houten meubels die ze in elf jaar hebben opgebouwd is volledigd weggevaagd door de brand. "Dat doet echt wel pijn. Verschrikkelijk pijn", aldus Hans en Anita  Grevink van Natuurlijk A.S.T., die sinds vorig jaar een meubelzaak hadden in Broek op Langedijk.

Geschrokken bewoners

Omstanders zijn geschrokken van de brand. Een jongen die al meer dan een uur op de ramplocatie staat te kijken vertelt hoe zijn zaterdag begon. "Ik werd wakker door best wel veel sirenes. Toen zag ik deze gigantische brand. Heel veel rook, zwarte rook ook. Toen de wind begon te waaien zag je dat er steeds meer rook bij vrijkwam."

Ook burgemeester van Langedijk, Leontien Kompier, liet een reactie op Facebook achter met: "Heel verdrietig dit!  Drama voor onze ondernemers. Inmiddels contact gehad en ze een hart onder de riem gestoken! College Langedijk leeft mee!"

Asbest

Op dit moment is het industriegebied afgezet. Op een deel van het bedrijventerrein is namelijk asbest vrijgekomen. In de omgeving van de brand kunnen brandresten uit de rookwolk gevallen zijn. Deze kunnen volgens de Veiligheidsregio met handschoenen opgeruimd worden.

Behulpzame inwoners van Broek op Langedijk zijn ondertussen al een inzamelingsactie gestart om de getroffen ondernemers een hart onder de riem te steken. "Daar gaat je levenswerk van 30 jaar, in rook op", zo valt te lezen op de inzamelingspagina. Tot nu toe is er al ruim 1400 euro gedoneerd.

Voor meubelzaak Natuurlijk A.S.T is ook een aparte inzamelingspagina gestart, daar is al bijna 3.000 euro opgehaald. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]