Ga naar Content

Verwoestende brand bij autobandenbedrijf: "Ik voel me leeg"

Bij een autobandenspecialist op een industrieterrein aan de Dulleweg in Broek op Langedijk is vanochtend een grote uitslaande brand uitgebroken. Ontploffende banden veroorzaakten hierbij harde knallen. De brand is inmiddels geblust. 

Knallen en veel rook bij uitslaande brand op industrieterrein - NH Nieuws

Meerdere brandweereenheden waren grotendeels van de ochtend druk bezig de brand onder controle te krijgen. Het pand is door de vlammen grotendeels verwoest. "Het is geen leuk gezicht", laat een bewoner weten. Niet alleen het bandenbedrijf maar ook het naastgelegen pand 'Natuurlijk AST' heeft schade door de brand. Er wordt nu gekeken welke andere bedrijven ook schade hebben opgelopen. 

Twee jaar geleden werd het bedrijf geopend op het terrein. Een mede-eigenaar van het bandenbedrijf kreeg vanochtend een melding van de centrale. Hij laat aan NH Nieuws weten erg gegrepen te zijn door de brand. "Ik voel me leeg. Tot nu toe is het een gevoel van paniek. Ik was hier soms liever dan thuis."

Grote rookwolken waren van veraf te zien. Door de brand daalden er zwarte brokstukjes neer in de omgeving ten westen van het industriegebied. Op een deel van het bedrijventerrein is asbest vrijgekomen, dit deel is afgezet.

Foto: Gijs van Dalen

Ook burgemeester van Langedijk, Leontien Kompier, liet een reactie op Facebook achter met: "Heel verdrietig dit!  Drama voor onze ondernemers. Inmiddels contact gehad en ze een hart onder de riem gestoken! College Langedijk leeft mee!"

NL-Alert

Door de brand kwam er veel rook vrij, daarom is er een NL-Alert gestuurd naar de omwonenden. "Bewoners moeten daarom ook hun ramen gesloten houden als zij last hiervan hebben", vertelt een woordvoerder van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. 

Voor zover bekend was er niemand in het pand aanwezig. Ook is niet bekend hoe de brand precies ontstaan is.

NH Nieuws was live bij de brand. Bekijk hier de beelden terug:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]