Sport

NL
V

FC Volendam-trainer Wim Jonk krijgt hoofdpijn van zijn ploeg

30 april 2021, 23.28 uur · Aangepast 30 april 2021, 23.40 uur · Door Edward Dekker

Het is te makkelijk om het onnodige 2-2 gelijkspel van FC Volendam bij MVV Maastricht op een al dan niet terechte strafschop te schuiven. Trainer Wim Jonk ergerde zich vooral aan de simpele ballen die zijn spelers verkeerd speelden. "Daar heb ik wel hoofdpijn van gekregen."

Toch was de sliding van Micky van de Ven in blessuretijd wel de oorzaak van het puntenverlies. Volgens scheidsrechter Martin van den Kerkhof bracht de Volendam-aanvoerder daarmee MVV-invaller Koen Kostons ten val. Maar daar was Jonk het niet mee eens.

Tekst gaat verder onder de video

Trainer Wim Jonk: "In de play-offs heb je geen herkansing" - NH Sport/Edward Dekker

Quote

"In de play-offs heb je geen herkansing"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

Jonk had zijn opstelling noodgedwongen aangepast door de afwezigheid van onder meer Franco Antonucci en Alex Plat. "Natuurlijk moet je daardoor schuiven, maar dat zijn excuses. Je moet de bal naar de goede kleur spelen. Als je simpele ballen verliest, kom je in counters terecht. Dit zijn dure leermomenten. Straks in de play-offs heb je geen herkansing."

Kaars on fire

Opvallend genoeg was Martijn Kaars voor de derde wedstrijd op rij trefzeker. In tegenstelling tot de duels tegen Jong FC Utrecht en Telstar was het dit keer niet voldoende voor de overwinning. Kaars scoorde in de eerste tweede helft twee keer. De Monnickendammer kreeg de ballen van respectievelijk keeper Mike Havekotte en verdediger Brem Soumaoro op een presenteerblaadje.

Tekst gaat verder onder de video

Martijn Kaars scoorde baalt dat hij tegen MVV geen hattrick maakte - NH Sport/Edward Dekker

Desondanks had Kaars na afloop een slecht gevoel. "Als ik die bal niet op de paal schiet, maar vijf centimeter meer naar links dan maak ik ook een hattrick en zit de wedstrijd op slot. Dan wordt het ook nog 2-2. Zure avond."

Inmiddels heeft Kaars deze competitie nu tien goals achter zijn naam staan. "Ik ben wat vrijer gaan voetballen. Ik zit lekker in mijn vel en ben helemaal fit. Als alles goed valt dan raak je in vorm."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]