Ga naar Content

Ook alcoholverbod voor Naarden-Vesting om overlast tegen te gaan

Naast extra verscherpt toezicht door de politie, handhavers en beveiligers, moet er ook een alcoholverbod komen voor Naarden-Vesting om de steeds verder uit de hand lopende overlast door jongeren tegen te gaan. Dat laat de gemeente Gooise Meren weten. 

Foto: Inter Visual Studio/Judith van Dijkhuizen

Gooise Meren neemt de maatregelen nadat de overlast van jongeren op de avond van Koningsdag zo uit de hand liep dat de politie moest ingrijpen. De jongeren raakten slaags met elkaar en er raakten mensen gewond.

Lees ook

Het was voor burgemeester Han ter Heegde de druppel die de emmer deed overlopen: de overlast van jongeren in Naarden-Vesting speelt al langer, vooral op zonnige dagen. Buurtbewoners klagen steen en been over de herrie die de jongeren op de wallen tot 's avonds laat maken en de bergen rotzooi die er vervolgens achterblijven.

Daarbij is ook vooral drank in het spel: de jongeren sjouwen hele kratten bier en flessen wijn de vestingwallen op om met vrienden rond te hangen. Met regelmaat ontstaan er ook opstootjes tussen jongeren die - met drank op - agressief worden. 

De burgemeester kondigde gisteren aan dat er per direct extra maatregelen genomen worden om de overlast tegen te gaan. Er wordt extra scherp gecontroleerd en relschoppers gaan meteen op de bon. 

Geen alcohol meer

Omdat het gebruik van alcohol door de relschoppende jongeren het voornaamste probleem is, werkt de gemeente aan een alcoholverbod voor de hele vesting van Naarden, zo laat de gemeente vandaag weten. Hoe dat verbod er precies uit gaat zien, voor wie het gaat gelden, voor welke periode en tijd en op welke plekken in de vesting precies, wordt nu besproken.

De gemeente laat weten te werken aan een zogeheten 'aanwijzingsbesluit', wat betekent dat ze het alcoholverbod aanwijzen voor een bepaalde plek. Het is nog niet bekend wanneer het alcoholverbod precies gaat gelden.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]