Ga naar Content

Klassieke spelletjes en ijs van de 12-jarige Demi: Haarlemmermeer kleurt Oranje

Veel dorpen in Haarlemmermeer kleurden vandaag Oranje. In Abbenes werden oud-Hollandse spelletjes gespeeld door de jeugd, de 12-jarige Demi uit Nieuw-Vennep verkocht ijsjes en in andere dorpen was het genieten van alternatieve vrijmarkten.

Koningsdag Abbenes en Nieuw-Vennep - NH Nieuws

Vanochtend om 10:00 uur was dorpshuis het Praatpunt in Abbenes het verzamelpunt van de lokale jeugd. De jongeren konden hier een routekaart ophalen waarna zij het dorp introkken, op zoek naar oud-Hollandse spelletjes in de voortuinen van hun dorpsgenoten. Van balletje gooien, Ezeltje Prik tot aan koekhappen, alles kwam voorbij. 

"We vinden het heel leuk om spelletjes te spelen", vertelt een groep kinderen onderweg naar het zaklopen. De vader van een van de kinderen laat weten erg blij te zijn met het initiatief van de Oranjevereniging in Abbenes. 

Digitaal kleedje

Ook in het noorden van de gemeente zijn alternatieven bedacht voor Koningsdag. Zo stonden de Badhoevedorpse Facebookgroepen in het teken van een online vrijmarkt. Dorpsgenoten konden zo bijvoorbeeld hun digitale kleedje kopen.

'IJsje van een meisje'

In Nieuw-Vennep maakte de 12-jarige Demi zich op voor Koningsdag. Onder de naam 'IJsje van een meisje' verkocht ze bolletjes ijs in vele smaken. Haar eerste stop was bij woongroep de Herbergier aan de Hoofdweg. Daarna had ze nog veel meer afspraken bij kleine straatfeesten: "Ik heb nog zo'n vijf afspraken door heel Nieuw-Vennep, maar ik heb er heel veel zin in." 

Foto:

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook