Ga naar Content

Stijging coronabesmettingen Texel zet door: van 23 naar 73 nieuwe besmettingen

Het aantal mensen in de Noordkop en Texel dat de afgelopen twee weken positief is getest op corona is gelijk gebleven ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. Het risiconiveau 'zeer ernstig' is vanzelfsprekend nog steeds van toepassing.

Corona teststraat Den Helder - Foto: NH

Dat de cijfers niet zijn gedaald, komt met name door een flinke stijging van het aantal coronabesmettingen op Texel. Ook in Den Helder zijn er in de afgelopen twee weken iets meer besmettingen gemeld dan de twee weken ervoor. Schagen en Hollands Kroon noteren juist een daling. In Schagen is het aantal besmettingen met maar liefst 50 positieve tests gedaald.

Opvallend is dus de stijging op Texel. Hoewel de tweewekelijkse cijfers van vorige week al aangaven dat op het eiland fors meer besmettingen waren geregistreerd, is die stijging deze week nog duidelijker te zien. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen twee weken 537,8 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 73 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 23.

Gedaald

Waar Texel is gestegen met 50, is Schagen juist gedaald met 50. Wel zijn daar nog altijd relatief gezien de meeste nieuwe coronapatiënten in de Noordkop. Daar zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 552,9 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 257 personen positief hebben getest op corona. Den Helder telt in absolute zin de meeste nieuwe patiënten met 292.

Geen ziekenhuisopnames

Niemand is uit deze regio in de afgelopen twee weken opgenomen in het ziekenhuis vanwege een coronabesmetting, wel zijn er twee mensen aan de gevolgen van het virus overleden. Het betreft hierbij een inwoner van Hollands Kroon en een van de gemeente Den Helder.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente:

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]