Ga naar Content

Handbalster Jessy Kramer is bezig aan laatste maanden: "Ik heb aardig wat afgejankt"

De dagen lijken geteld voor Jessy Kramer. De handbalster uit Zijdewind kampt met vervelende blessures aan haar knie en voet. "Ik denk dat dit wel mijn laatste seizoen is", zegt de Oranje-international.

Jessy Kramer is vrijwel zeker bezig aan haar laatste seizoen - NH Sport/Edward Dekker

Kramer kampt al enige tijd met een knieblessure, waar ze aan het einde van deze maand aan wordt geopereerd. Daarnaast heeft ze last van artrose in haar voet en twee aan elkaar gegroeide botten. Ze heeft daardoor continu pijn en de vraag is of dat op te lossen is. "Ik hoop dat de knie-operatie iets doet", zegt de 151-voudig international. "Maar het is ook wel een beetje tegen beter weten in. Het is gewoon frustrerend."

"Ik wil nog wel, maar m'n lichaam niet"

handbalster jessy kramer

Afgelopen week was de handbalster van het Franse Toulon even op Papendal bij het Nederlands team. Daar kon ze slechts de warming-up meedoen, fietsen op een hometrainer en worden opgelapt door de fysio. Zo gaat het al maanden. "Ik denk dat het na dit seizoen wel klaar is", zegt Kramer openhartig. "Ik wil ook niet dat ik de rest van m'n leven nog last heb. Ik wil nog wel, maar m'n lichaam niet."

De fysieke ongemakken gaan Kramer niet in de koude kleren zitten. Met nog minder dan honderd dagen te gaan, worden de Olympische Spelen een lastig verhaal. Het definitieve einde lijkt steeds meer een feit te worden. "Ik heb wel wat 'afgejankt'. Het is wel heel pittig. Ik heb nu toch een beetje het besef dat ik misschien niet meer aan spelen toe kom."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]