Ga naar Content

Het piept en kraakt bij handbalster Jessy Kramer: "Lastig verhaal als het zo doorgaat"

TOULON - Ze kwakkelt de laatste jaren steeds vaker met pijntjes een heeft zelfs lange tijd doorgespeeld met een voetblessure. Handbalster Jessy Kramer staat nu weer enkele weken aan de kant en merkt dat de tijd begint te tikken. "M'n lichaam laat me wel in de steek, moet ik zeggen."

Foto: Orange Pictures

"Ik heb echt al heel lang last van m'n voet en worstel er lange tijd mee. Dan gaat het weer wat beter en dan weer slechter. De laatste tijd heb ik constant last. Het is gewoon ouderdom", zegt Kramer in gesprek met NH Sport. "Het is echt heel vermoeiend. Soms denk ik van man, man, waar ben ik mee bezig. Ik ben het helemaal zat."

Artrose

Na een aantal intensieve onderzoeken, bleek dat ze artrose aan de zijkant van haar voet heeft en twee botten die aan elkaar gegroeid zijn. "Ik heb daardoor meer belasting dat eigenlijk niet hoort", vertelt de handbalster uit Zijdewind vanuit Frankrijk. Sinds 2016 speelt de 31-jarige handbalster bij Toulon en in december kwam ze namens Oranje in actie op het EK. "Ik merkte het toen ook dat ik op het einde echt mijn lichaam bij mekaar aan het houden was. Dat ging niet van een leien dakje."

Tekst loopt door onder de foto.

Jessy Kramer - Foto: Orange Pictures

"Ik merkte het toen ook dat ik op het einde echt mijn lichaam bij mekaar aan het houden was."

handbalster jessy kramer

Kramer voelt dat het haar steeds meer moeite kost om fit te worden en te blijven. Eigenlijk speelde ze de afgelopen tijd continu met pijn. "M'n lichaam laat me wel in de steek. Dat merk ik nu ook wel heel erg. Door deze voetblessure begint m'n knie ook weer op te spelen waar ik al een tijd geen last meer van had."

Normaal leven na handbal

"We kijken wel hoelang we het nog volhouden", zegt Kramer met een voorzichte lach. Maar tegelijkertijd beseft ze dat de tijd wel een beetje begint te dringen. "Als het zo doorgaat wordt het een lastig verhaal. Ik wil ook nog een normaal leven na handbal. Als ik nu op een vrije middag al geen rondje kan wandelen, heb ik geen zin om dat de komende jaren ook te hebben."

Tekst loopt door onder de Instagram-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De verwachting is dat Kramer vanaf volgende week maandag weer met de selectie kan gaan trainen. "Het is een beetje afwachten. Uiteindelijk gaat het erom hoe ik met de pijn kan omgaan. Hopelijk blijft het een beetje stabiel en het is zaak het zo rustig mogelijk te houden."

Handbalsters

Op 19 en 21 maart spelen de Nederlandse handbalsters twee oefenwedstrijden tegen Slovenië om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen. Kramer maakt geen deel uit van de selectie. "Tuurlijk is het jammer. Ik heb gesproken met de coach en wel uitgelegd dat het nu even niet gaat. Ik weet niet hoe m'n lichaam gaat reageren. Als het wel goed gaat, kan ik altijd nog komen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]