Ga naar Content

AZ-speler Koopmeiners vindt dit seizoen nog raarder dan vorig seizoen

Daar waar Ajax zich vorige week moest opmaken voor de bekerfinale, kende AZ juist een week zonder competitievoetbal. En zo had AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners in de aanloop naar de wedstrijd Ajax - AZ van aanstaande zondag, een weekendje vrij.

Teun Koopmeiners vindt dit seizoen nog raarder dan vorig seizoen - NH Nieuws

"Op vrijdag hebben we nog wel een oefenwedstrijd gespeeld", zegt Koopmeiners. "Maar daarna hebben we wel twee dagen vrij gekregen. Als er geen competitie gaande is, ook om je heen niet, dan voelt dat wel anders dan anders."

De Alkmaarse aanvoerder verwacht zondag een boeiend duel. "Het is altijd een wedstrijd op zich, Ajax tegen AZ. Het zal een moeilijke wedstrijd worden, ik denk voor beide partijen. We hebben het de afgelopen jaren goed gedaan. Voor hen staat er iets bijzonders op. Wij hebben nog iets om voor te strijden, dus het is ook voor de neutrale kijker iets om naar uit te kijken."

"Nu hebben we een heel seizoen te maken gekregen met de maatregelen: testen, protocollen die anders lopen, andere trainingsschema's en verschillende kleedkamers"

az-speler teun koopmeiners

Het afgelopen seizoen kende een bizar voor verloop voor AZ, maar ook dit seizoen verloopt zo ongeveer alles anders dan normaal. De aanvoerder vindt het huidige seizoen misschien nog wel vreemder dan het vorige seizoen.

"Vorig seizoen hadden we het dak en het stopzetten van de competitie. Nu hebben we een heel seizoen te maken gekregen met de maatregelen: testen, protocollen die anders lopen, andere trainingsschema's en verschillende kleedkamers. Dus het is compleet iets anders."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]