Ga naar Content

AZ-speler Wijndal kijkt uit naar topper tegen Ajax

Na een vrij weekend staat er voor AZ een belangrijke wedstrijd voor de deur. Zondag wacht de topper tegen Ajax voor de Alkmaarders, een duel waar linksback Owen Wijndal erg naar uitkijkt.

Owen Wijndal kijkt uit naar topper tegen Ajax - NH Nieuws

"Het is altijd wel een bijzondere wedstrijd natuurlijk", zegt "Wijndal over de clash tussen de nummer Noord-Hollandse kemphanen. "Maar ik denk niet dat ik er anders in ga dan normaal. Het is gewoon een belangrijke wedstrijd voor ons."

Wijndal treft in de wedstrijd tegen Ajax Nicolás Tagliafico. Samen zijn zij misschien wel de twee beste linksbacks van Nederland, maar Wijndal ziet het aankomende duel niet als een strijd tussen hen. "Nee, eigenlijk niet. Als hij Nederlands was misschien wel. Ik zie het niet echt als een concurrent op die manier dat ik moet bewijzen dat ik beter ben dan dat hij is."

"Ik denk dat ik nog beter ben geworden. Ik heb ook veel in het Nederlands elftal gespeeld, waardoor ik ook stappen heb gemaakt"

az-speler owen wijndal

Vorig seizoen verdreef Owen Wijndal zijn teamgenoot Thomas Ouwejan uit de basis. In dat succes seizoen maakte de linksback veel indruk. En ook dit seizoen lijkt hij de verwachtingen wederom overtroffen te hebben.

"Ik denk dat ik nog beter ben geworden. Ik heb ook veel in het Nederlands elftal gespeeld, waardoor ik ook stappen heb gemaakt. Ik denk dat het dit seizoen ook goed gaat. Natuurlijk zijn er nog wel dingen, maar daar ben ik mee bezig", besluit Wijndal.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]