Start van hoofdcontent

ANDIJK

nl

Twee opvarenden omgeslagen boot IJsselmeer terecht, zijn in goede gezondheid

17 april 2021, 20.28 uur · Aangepast 17 april 2021, 22.07 uur · Door Lauren Heeremans

De twee opvarenden van de omgeslagen boot op het IJsselmeer hebben zich gemeld bij de politie en verkeren in goede gezondheid, laat de politie Noord-Holland Noord weten. Urenlang werd er vanmiddag gezocht naar de opvarenden, nadat de lege boot werd aangetroffen langs de kust bij Andijk.

Foto: Inter Visual Studio / Danielle Rood

De zogeheten motorkruiser, met de naam Rianne, vetrok vanmorgen uit de Pekelharinghaven in Medemblik. Op camerabeelden is terug te zien dat er zeker twee mensen aan boord zaten toen de boot uit de haven vertrok. Later op de dag werd de boot in het IJsselmeer gevonden, zónder opvarenden. 

Wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk. Rond het middaguur is de boot omgeslagen gevonden bij de kust tussen Andijk en Medemblik. De boot was in slechte staat, ramen waren ingeslagen, aldus de Kustwacht. 

Bij de zoekactie op het IJsselmeer waren meerdere boten van de politie, KNRM en reddingsbrigade aanwezig. Net als een kustwachtvliegtuig en helikopter die mee zochten op het water.  Ook brandweerduikers hebben bij de boot naar de opvarenden gezocht. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.