Ga naar Content

Grote zoekactie op IJsselmeer na vondst omgeslagen motorboot: opvarenden vermist

Vanmiddag is er een grote zoekactie gehouden op het IJsselmeer, nadat er een lege motorboot is gevonden langs de kust bij Andijk. Urenlang is er gezocht naar opvarenden, maar nog zonder resultaat. 

Foto: Inter Visual Studio / Danielle Rood

De zogeheten motorkruiser, met de naam Rianne, is vanmorgen vertrokken uit de Pekelharinghaven in Medemblik. Op camerabeelden is terug te zien dat er zeker twee mensen aan boord zaten toen de boot uit de haven vertrok, meldt een woordvoerder van de Kustwacht.

Ook voor de haven is het een raadsel wat er is gebeurd. Volgens Sylvia van de Pekelharinghaven had het schip overnacht in de haven. "Bij vertrek was het allemaal prima in orde. Alles leek helemaal veilig." Volgens de haven gaat het om twee mannen die aan boord waren. Ze hopen dat ze snel gevonden worden. "Je hoopt dat ze toch aan wal zijn gegaan, omdat er iets fout of stuk is gegaan."

Slechte staat

Rond het middaguur is de boot omgeslagen gevonden bij de kust tussen Andijk en Medemblik. De boot was in slechte staat, ramen waren ingeslagen, aldus de Kustwacht. 

Bij de zoekactie op het IJsselmeer waren meerdere boten van de politie, KNRM en reddingsbrigade aanwezig. Net als een kustwachtvliegtuig en helikopter die mee zochten op het water. 

Na een grote zoekslag op het water zijn rond 14.15 uur zijn meerdere reddingsboten huiswaarts gegaan. Brandweerduikers zijn nog bij de boot om daar verder te zoeken, samen met de politie. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]