Sport

NL
V

FC Volendam bereidt zich optimaal voor op grasmat van Jong FC Utrecht

15 april 2021, 13.45 uur · Aangepast 16 april 2021, 15.50 uur · Door Tijmen Koelemeijer

Op 'veld zes' van naburige amateurvereniging RKAV werkt FC Volendam de afsluitende training af voor de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht. De Utrechters spelen hun thuiswedstrijden op natuurgras en daarom wijkt trainer Wim Jonk dit keer liever af van het kunstgras. 

"Als je richting de play-offs gaat kan het zijn dat je weer op verschillende ondergronden speelt. Ook op gras. En morgen ook", licht trainer Wim Jonk zijn keuze toe. 

FC Volendam traint in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht - NH Nieuws

Na de 5-1 zege op Helmond Sport van afgelopen vrijdag, zijn de Volendammers nog volop in de race voor de play-offs. Gezien de rangslijst lijkt er weinig meer fout te kunnen gaan als het gaat om een ticket voor de play-offs. Plek acht geeft recht op een ticket en de Volendammers staan met een beter doelsaldo dan Roda JC, zevende op de ranglijst. Nummer negen, Excelsior, staat daar met maar liefst twaalf punten onder.

Periodetitel

Toch is een misstap morgenavond niet gewenst. Er kunnen namelijk nog 'gekke' dingen gebeuren als het gaat om de laatste periodetitel. TOP Oss en Helmond Sport azen op die titel en als één van de twee ploegen ermee vandoor gaat, vervalt het ticket voor de play-offs voor plek acht.

Oftewel; er volstaat morgenavond op trainingscomplex Zoudenbalch maar één ding voor FC Volendam en dat is winnen. Gek genoeg lukte FC Volendam dat op bezoek bij Jong FC Utrecht slechts één keer. Drie keer leverde de rit naar de Domstad geen punten op.

Tekst loopt door onder video

FC Utrecht-huurling Denso Kasius blikt vooruit op Jong FC Utrecht-uit - NH Nieuws

Blessure Roggeveen; terugslag Visser

Er stonden donderdagochtend veel spelers op het trainingsveld in Volendam. Alleen keeper Joey Roggeveen ontbrak wegens lichte klachten. "Hij heeft al langere tijd last van een blessure alleen nu is het wat erger. Dus dat moeten we weer aankijken richting morgen", aldus Jonk. 

Naast de al langer geblesseerden Leon Maloney, Josh Flint, Darius Jonhson en Kevin Visser, is de waslijst aan blessures dus klein. Visser stond begin februari wel weer op het trainingsveld, maar is sindsdien niet meer buiten geweest. "Hij had een kleine terugslag maar dat is nu weer verholpen dus hij kan nu weer vooruitkijken", verelt Jonk over zijn aanvoerder van vorig jaar.  

De wedstrijd Jong FC Utrecht - FC Volendam begint vrijdagavond om 20.00 uur en is live te volgen op NH Radio. Edward Dekker is de commentator.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]