Ga naar Content

Start werkzaamheden tijdelijke inrichting Bergense Molenweidtje

De werkzaamheden voor de tijdelijke aanpassing van het Molenweidtje in Bergen gaan op 19 april van start. De weg wordt verbreed en er wordt een apart fietspad aangelegd. Het doel is een veilige verkeerssituatie in het gebied te creëren, waar de komende jaren veel bouwverkeer doorheen rijdt. 

Foto: Duinstreek Centraal

Tijdens de werkzaamheden voor de verbreding van de weg, wordt deze niet afgesloten, maar moeten inwoners wel rekening houden met hinder of kort oponthoud. De werkzaamheden duren in totaal ongeveer vijftien weken. 

Tweerichtingsverkeer

Het Molenweidtje wordt vanaf het sportcentrum De Beeck tweerichtingsverkeer, voor de aan- en afvoer van bouwmaterialen via de Churchilllaan. De rijweg wordt verbreed zodat het vrachtverkeer elkaar gemakkelijker kan passeren.

Voor voetgangers en fietsers wordt er een vrij liggend pad aangelegd. Ook worden er plateaus aangebracht waar het fietspad de rijweg kruist, om de snelheid te verlagen. Voor het aanbrengen daarvan wordt de weg wel tijdelijk afgesloten. 

Het aanleggen van het voet- en fietspad start op 19 april en duurt ongeveer 11 werkweken. Vervolgens wordt de weg verbreed, wat ongeveer vier werkweken in beslag neemt. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]