Ga naar Content

Brandweer moet waterbuffel uit water redden: "Hier hoef je ons niet om te bellen"

Voorbijgangers lijken nog even te moeten wennen aan de waterbuffels die sinds vorige week grazen op een stukje natuur vlakbij Muiden. Dat blijkt althans uit een verontrustend telefoontje dat de lokale brandweer maandagmiddag kreeg. De brandweer werd gealarmeerd dat er een dier te water was geraakt. Het bleek een waterbuffel en laten die nou net - zoals de naam al doet vermoeden - goed tegen water te kunnen. 

Waterbuffels in Diemerscheg - Foto: NH Nieuws

De waterbuffels staan al een week te grazen op de Waterlandtak-West van de Diemerscheg tussen Muiden en Diemen. Waterbuffels zouden bij uitstek geschikt zijn om drassig terrein te begrazen. Ze komen op plekken die te zacht zijn om met machines te bewerken. De dieren moeten ervoor zorgen dat het gebied niet dichtgroeit. Dan is de kans het grootst dat ook andere dieren er gebruik van gaan maken.

Lees ook

Dat je een waterbuffel een vreemdeling is in het landschap, blijkt wel. De Muidense brandweer kreeg maandag een verontrustend telefoontje dat er een 'beest' in het water zou zijn gevallen. Ze moesten meteen komen.

Voor niets gebeld

De brandweer reed er meteen op af om het te gaan redden, maar eenmaal aan de kade bleek er niets aan de hand: het was een waterbuffel en ze waren voor niets gekomen. "We waarderen het heel erg als mensen ons bellen als er een koe of een paard in de sloot is gevallen, maar voor een waterbuffel is het echt niet nodig. Die zitten er wel vaker in en kunnen heel goed tegen water", grinnikt brandweerwoordvoerder Robin Macco.

Hoewel het telefoontje pas het eerste was, wil de brandweer voorkomen dat het vaker voor niets gebeld wordt. "De buffels staan er pas een paar dagen, dus het zal wel even wennen zijn voor veel mensen. Ik wil dan ook graag zeggen dat mensen hier ons niet voor hoeven te bellen. Als ze zo'n beest in het water zien zitten, is er niks aan de hand."

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]