Ga naar Content

Ajax-spelers Stekelenburg en Schuurs twijfelgevallen voor duel met AS Roma

Ajax moet in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma een aantal vaste krachten missen. De grootste vraagtekens voor het duel met de Italianen zijn Maarten Stekenlenburg en Perr Schuurs.

Ajax-doelman Maarten Stekelenburg - Foto: Pro Shots / Niels Boersema
Trainer Erik ten Hag liet op de persconferentie weten Stekelenburg en Schuurs kampen met blessures. De doelman raakte in de warming-up voor het duel met sc Heerenveen geblesseerd en Schuurs heeft knieklachten. De langdurig geblesseerde Daley Blind en Noussair Mazraoui ontbreken ook tegen Roma. Sean Klaiber is onlangs vader geworden en zal hoogstwaarschijnlijk bij de selectie zitten.

"Ik hóéf niet te puzzelen. We hebben zestien à zeventien goede spelers op dit moment."

ajax-trainer erik ten hag

De coach van Ajax wilde niet te lang stilstaan bij de namen die ontbreken. "Ik hóéf niet te puzzelen. We hebben zestien à zeventien goede spelers op dit moment. Nu vallen er een paar weg, maar dan vullen anderen dat in. Het maakt eigenlijk niet uit. Wij zijn gewoon op dezelfde voet verder gegaan, blijven winnen."

Tekst loopt door onder de video.

Ajax-coach Erik ten Hag: "Ik hoef niet te puzzelen" - NH Sport / Stephan Brandhorst

AS Roma

AS Roma is bezig aan een wisselvallig seizoen. In de competitie staan de Romeinen op de zevende plek. De ploeg staat bekend dat het gemakkelijk scoort, maar de laatste weken moet het elftal ook veel doelpunten incasseren. "Ik heb eens naar de selectie gekeken en dan zie ik 25 topspelers. Ook als een paar spelers ontbreekt, hebben zij genoeg keuzemogelijkheden", zegt Ten Hag.

"Het is een attractieve en goed voetballende ploeg"

Ajax-trainer Erik ten hag

De komende tegenstander is volgens de trainer geen traditionele Italiaanse ploeg. "Het is een attractieve en goed voetballende ploeg. Roma heeft de moed en de vaardigheid om met goed aanvalsspel van achteruit op te bouwen, daarbij een overtalsituatie te creëren en vervolgens creatief te zijn.”

Tekst loopt door onder de video.

Ten Hag: "AS Roma is een attractieve ploeg" - NH Nieuws

De wedstrijd tussen Ajax en AS Roma begint donderdagavond om 21.00 uur in Amsterdam. Volgende week donderdag wacht de return in het Stadio Olimpico.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]