Ga naar Content

Hard oordeel Jonk over FC Volendam: "Met dit voetbal niks te zoeken in de play-offs"

"Een kleuterklasgoal", zegt trainer Wim Jonk over de eerste goal die TOP Oss tegen FC Volendam maakte. Maar ook het wedstrijdbeeld gaf Jonk weinig reden tot een goed humeur. "We zijn nog lang niet zeker van de play-offs en hebben er met dit voetbal totaal niks te zoeken." 

"Ik zie een Volendam dat zwalkt", vervolgt de Volendammer. "Er moet andere energie komen om wedstrijden naar je toe te trekken."

Tekst gaat verder onder het interview met Wim Jonk

Trainer Wim Jonk is duidelijk over het spel van zijn ploeg in Oss - NH Sport/Edward Dekker

"Ik zie een Volendam dat zwalkt"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

Zowel bij de 1-0 als de 2-0 reageerde de achterhoede van FC Volendam apatisch. Doelman Joey Roggeveen werd bij het openingsdoelpunt simpel uitgespeeld en veroorzaakte de strafschop waaruit de 2-0 viel. 

Uiteraard baalde de keeper van beide treffers, maar hij vond niet dat ze hém aan te rekenen waren. "Ik denk niet dat ik mezelf kan betrekken bij een inworp. Ik heb geen idee voor wie die bal bedoeld was, al reken ik mezelf elke tegentreffer aan." Jonk deelde de mening van zijn doelman. "D'r staan er nog tien hè? Je moet het gewoon goed neerzetten."

Strafschop

Jonk: "Bij de penalty valt de bal er tussen. Dat past precies in het beeld van de wedstrijd. Je moet met zijn drieën op tijd bij zo'n bal zijn. Dat hebben we weer niet goed gedaan." Volgens Roggeveen zat de scheidsrechter fout en kopte hij de bal buiten de zestien weg. "Vrijdag (bij de 0-2 van Cambuur, red.) zag ik er niet goed uit. Over de tweede goal hier valt te twisten."

Kijk hieronder naar het interview met FC Volendam-keeper Joey Roggeveen

"Vrijdag zag ik er tegen Cambuur niet goed uit, over de tweede goal hier valt te twisten"

FC Volendam-keeper Joey Roggeveen

FC Volendam-keeper Joey Roggeveen werd tegen TOP Oss twee keer gepasseerd - NH Sport/Edward

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]