Ga naar Content

Slechte beurt FC Volendam in Oss

Een vervelend paasweekend voor FC Volendam. Op Goede Vrijdag ging het hard onderuit tegen koploper sc Cambuur (0-3), op paasmaandag verslikte de ploeg van Wim Jonk zich in TOP Oss: 2-0. Livio Milts en Dennis van der Heijden zorgden voor de treffers. 

TOP Oss was met 2-0 te sterk voor FC Volendam - Foto: Pro Shots / Peter van Gogh

Volendam beleefde een zeer matige eerste helft op bezoek bij TOP Oss. Na een kwartier kwamen de gastheren op voorsprong via Livio Milts: 1-0. Hij profiteerde optimaal van geklungel in de Volendamse defensie. In de 35e minuut konden de bezoekers pas voor het eerst gevaarlijk worden. Franco Antonucci speelde zichzelf vrij en gaf voor op Samuele Mulattieri, die de bal niet kon koppen. 

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De tweede helft begon Volendam een stuk sterker met kansen voor Mulattieri (kopbal en schot) en Zakaria El Azzouzi (schotje). Hierna werd het niveau van de bezoekers een stuk minder. In de tegenstoot werd doelpuntenmaker Milts gevaarlijk. Joey Roggeveen kon de bal simpel keren. Via rechtsback Denso Kasius kreeg Volendam een kwartier voor tijd een grote kans. Hij werd diep gestuurd door El Azzouzi, maar zijn inzet werd weggewerkt.

Uit de daaropvolgende corner knikte invaller Giannis Iatroudis de bal op het doel, Bo Geens kon hem keren. In een fase waarin Volendam gelijk leek te maken, profiteerde Oss. Enkele minuten later werd de wedstrijd namelijk in het slot gegooid. Dennis van der Heijden mocht aanleggen voor een penalty na een overtreding van Roggeveen. De spits faalde niet: 2-0. In de slotfase kreeg Iatroudis een gigantische kans. De Griekse aanvaller faalde van dichtbij. 

Opstelling TOP Oss: Geens; David, Lammers, Fleuren, Sanches; Rommens, Kaak, Stuy van den Herik; Remans (Mathieu/67), Van der Heijden, Milts (Peters/85) 

Opstelling FC Volendam: Roggeveen; Kasius, Tol, Van de Ven, Murkin; Ben Sallam (Twigt/82) , A. Plat (El Azzouzi/46) , Antonucci (Iatroudis/ 74) ; Deul, Mulattieri, El Kadiri (Eerdhuijzen/82)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]