Ga naar Content

Stadscamping staat te koop: "De gemeente denkt dat we bluffen"

De kogel is wat eigenaren Simon Teeling en Astrid Neut van Stadscamping Alkmaar door de kerk. Voor de ingang van de camping hebben ze een groot te-koopbord neergezet. Hoewel de gemeente de camping wil behouden zien de eigenaren geen andere uitweg meer. "We hebben een prachtig plan maar de gemeente wil niet meewerken om de camping te vernieuwen."

Simon Teeling en Astrid Neut hebben hun Camping Alkmaar te koop gezet - Foto: NH Nieuws / Tom Jurriaans

De camping verkeert al langere tijd in zwaar weer. Al eerder heeft hij zijn camping omgedoopt tot camperpark, aangezien vakantie vieren met de camper weer helemaal hip is. Toch is dat niet genoeg om het hoofd financieel boven water te houden. "Daar kunnen we niet van leven."

Samen met een landschapsarchitect heeft hij een plan ontwikkeld om de camping een metamorfose te geven. Aangezien het kamperen met de caravan en de tent afneemt, wil hij 53 luxe duurzame stacaravans neerzetten.

"Mensen willen luxe", vertelde hij eerder aan NH Nieuws. "Wij zijn geen familiecamping, we hebben geen zwembad of een animatieteam. Mensen komen hier echt om de stad of het strand te bezoeken en willen er dan comfortabel bij zitten."

Eerder spraken we Simon Teeling en zijn vrouw Astrid Neut over de toekomst van de camping.Tekst gaat door onder de video

Camping Alkmaar met sluiting bedreigd: "Het lijkt alsof ze ons weg willen hebben" - NH Nieuws

De gemeente ziet het reddingsplan van Teeling echter niet zitten. Wethouder Pieter Dijkman wil 'verstening' tegen gaan. Hij ziet meer in het plaatsen van 'glampingtenten'. Dat zijn luxe tenten met sanitair. Ook bestaat bij het college angst dat de luxe stacaravans permanent bewoond zullen worden.

Verdrietig

"Onzin, wij willen juist een rustig park maken voor het hogere segment. Dat is ook belangrijk voor Alkmaar, want die mensen geven hun geld juist uit in de stad", aldus Astrid Neut. "Het is treurig dat de gemeente de hakken zo in het zand zet. Ik ben er best verdrietig over."

Het besluit heeft het stel met pijn in het hart genomen. "Het was voor ons vernieuwen of verkopen. Het is helaas het laatste geworden. De gemeente denkt dat we bluffen maar dat is niet zo. We hebben binnenkort al afspraken met geïnteresseerden. De telefoon staat roodgloeiend."

De vaste campinggasten zijn volgens Teeling ook onaangenaam verrast door het grote bord bij de ingang. "Die komen hier graag en zijn geschrokken maar ik kan het helaas niet mooier maken. Ik heb deze camping al 18 jaar en ik zou liever doorgaan maar ik word gedwongen."

Reactie gemeente

De gemeente Alkmaar wil de camping graag behouden. "Daarom hebben wij alles gedaan wat binnen onze mogelijkheden én binnen de grenzen van het bestemmingsplan ligt. Wij hebben meegedacht en meegewerkt."

"Het verkopen van de camping wil overigens niet zeggen dat daarmee een andere ontwikkeling mogelijk wordt. Het meest passend is dat de camping wordt voortgezet."

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]