Ga naar Content

AZ-trainer Jansen moest twee nachtjes slapen over contractverlenging: "Daarna duidelijk dat ik er vol voor moet gaan"

Pascal Jansen en AZ gaan langer met elkaar door. De oefenmeester verlengde zijn verbintenis bij de Alkmaarse club tot en met de zomer van 2023. "Ik ben trots en vereerd", zegt Jansen over zijn contractverlenging.

Pascal Jansen verlengt zijn contract bij AZ tot 2023 - NH Sport / Erik-Jan Brinkman

Donderdag bereikte de club en de trainer een akkoord en maakten dit vrijdagochtend wereldkundig. Afgelopen maandag heeft Jansen voor het eerst om tafel gezeten met directeur voetbalzaken Max Huiberts en algemeen directeur Robert Eenhoorn. "Dit is een kans die voorbij komt met een prachtige club. Na twee nachtjes slapen is wel duidelijk dat ik daar vol voor moest gaan."

"Het vertrouwen dat de club in mij heeft, is mooi om mee te maken", zegt Jansen, die in december het stokje overnam van Arne Slot, die op non-actief werd gezet na onderhandelingen met Feyenoord. De afgelopen maanden stuurde Jansen zijn ploeg naar een gedeelde tweede plaats. "Er was al heel veel vertrouwen en als we gezamenlijk zo presteren als nu en samenwerken zoals we doen. Dan komt daar een tweejarige verlenging uit en dat is natuurlijk prachtig."

"Het vertrouwen dat de club in mij heeft, is mooi om mee te maken"

az-trainer pascal jansen

Huiberts

Max Huiberts is blij dat de hoofdtrainer de komende twee jaar aan de Alkmaarse club verbonden blijft. "De belangrijkste reden is dat wij vinden dat Pascal het hartstikke goed doet sinds hij het heeft overgenomen. Daarvoor hebben wij veel vertrouwen dat dat in de toekomst ook gaat gebeuren.

Bekijk hieronder het interview met Max Huiberts

Max Huiberts over contractverlenging Jansen: "Hij doet het hartstikke goed" - NH Sport / Erik-Jan Brinkman

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]