Ga naar Content

KZ wint ook op bezoek bij DOS'46 en staat in halve finale play-offs

NIJEVEEN - De korfballers van Koog Zaandijk hebben zich verzekerd van een plek in de halve finale van de play-offs. Op bezoek bij DOS'46 wonnen het team van trainer Dennis Doves met 20-21, nadat het de eerste wedstrijd met 20-15 had gewonnen.

Bas van der Bijl van KZ - Foto: Orange Pictures / Rene Nijhuis

Bij KZ ontbrak sterkhouder Jordi Pasma vanwege een hamstringblessure tegen de korfballers uit Nijeveen. DOS'46 eindigde in de reguliere competitie als derde met tien punten uit vijf wedstrijden. Alleen Fortuna en TOP deden het beter.

De bezoekers keken in de openingsfase tegen een kleine achterstand aan (6-4), maar trokken het initiatief naar zich toe dankzij treffers van Emiel de Kruijff (uiteindelijk goed voor zes doelpunten). Richting de pauze herpakte DOS zich en leek het met een voorsprong te gaan rusten, maar dankzij treffers van Anouk Haars en een afstandsschot van Lars Hoorn, ging het team van trainer Dennis Doves met 11-12 rusten.

Omdraaien

DOS kwam goed uit de kleedkamer en nam dankzij twee treffers van Pascal Frieswijk, Manouk ten Kate en Kim Petersen het heft weer in handen (16-14). Wat volgde was een gelijkopgaande wedstrijd waarin beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden.

KZ draaide de achterstand om, maar het bleef spannend tot het einde. Bij winst voor DOS, moest er een derde wedstrijd de beslissing brengen. KZ kwam vlak voor het einde op voorsprong en trok de wedstrijd met minimaal verschil over de streep: 20-21.

Koog Zaandijk neemt het in de halve finale op tegen de winnaar van LDODK en Fortuna.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]