Ga naar Content

Tijdens lockdown tóch naar het café: deze man heeft het voor elkaar

ASSENDELFT - Hoe langer de corona-ellende duurt, hoe heviger veel mensen verlangen naar een biertje in het café. Sommige mensen gaan echter wel heel ver om dat te realiseren. Neem Walther Bakker uit Assendelft: hij heeft in een jaar tijd zijn eigen café gebouwd in zijn garage.

Walther Bakker bouwde een privé-café - NH Nieuws

"Er vielen wat hobby's weg, omdat de horeca dicht was, dus had ik wat tijd over in de weekenden", lacht Bakker. Al van kinds af aan droomt hij van zijn eigen café. "Maar toen de lockdown kwam dacht ik: 'we moeten nu actie ondernemen en een kroeg op poten zetten, een die wel open kan blijven'."

"Je bent er toch nog uit, ondanks dat je thuis bent. Heerlijk"

'kroegbaas' walther bakker

De inrichting van het café haalde hij overal vandaan. "Het was een leuk project, maar wel tijdrovend. Er gaat heel veel research in zitten. Marktplaats heb ik inmiddels uitgespeeld, haha." Ook heeft hij inmiddels contact met horecagelegenheid Het Wapen van Assendelft, dat vorige maand bekendmaakte te stoppen. Mogelijk kan hij wat spullen overnemen.

Geen lockdownfeestjes

"Naast huisvader ben ik inmiddels ook kroegbaas", zegt Bakker terwijl hij de normale verlichting omschakelt tot disco. Je zou bijna denken dat hij vanaf nu elk weekend een lockdownfeestje organiseert, maar niks daarvan: slechts enkele vrienden mogen langskomen. "Alleen de mensen die een bijdrage hebben geleverd aan het realiseren van het café mogen naar binnen." Die hebben zelfs een naamplaatje gekregen: voor op de bar, schilderij of de kapstok die om is getoverd tot drankdispenser.

Als de cafés straks weer opengaan zal hij daar vast weer te vinden zijn. Tot die tijd heeft hij zijn privé-café: "Je bent er toch nog uit, ondanks dat je thuis bent. Heerlijk."

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]