Ga naar Content

Handbalster Tess Wester verruilt Denemarken voor 'gekkenhuis' in Roemenië

BOEKAREST - De carrière van handbalster Tess Wester gaat verder in Roemenië. Ze heeft een contract getekend bij topclub CSM Boekarest. De Heerhugowaardse keepster speelt momenteel in Denemarken bij Odense.

Tess Wester in actie voor het Nederlands team - Foto: Orange Pictures / Henk Seppen

"CSM is een topteam waar de verwachtingen hoog zijn. Dat past goed bij mij", zegt Wester (27) tegen de NOS. "Niks ten nadele van Odense of mijn teamgenoten, maar in Denemarken mis ik soms het vuur. Die trigger wil ik graag voelen." De doelvrouw tekent een contract voor één seizoen met de optie voor nog een jaar.

"Duizenden mensen gaan zonder shirts en met schmink helemaal los op de tribunes"

handbalster tess wester over nieuwe club

"Deze club wil niet alleen de Champions League winnen, maar heeft ook de ervaring om dat te doen. Binnen de club wijkt daar veel voor." CSM is een vaste klant bij de laatste acht in de Champions League. De club won de beker in 2016.

Gekkenhuis

"Handbal leeft er heel erg. Zeker als er publiek is, is het een gekkenhuis. Duizenden mensen gaan zonder shirts en met schmink helemaal los op de tribunes. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt bij een club. Heel gaaf", aldus Wester, die inmiddels 118 interlands achter haar naam heeft staan.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]