Ga naar Content

AZ-speler Wijndal heeft na gewonnen topper tegen PSV zin in interlandbreak

ALKMAAR - AZ deed vanmiddag goede zaken door directe concurrent PSV met 2-0 opzij te zetten. De Alkmaarders komen op een gedeeltelijke tweede plek te staan in Eredivisie. "Een top overwinning", zo omschrijft een glimlachende Owen Wijndal het na de wedstrijd.  

AZ-speler Owen Wijndal gaat Oranje-ploeggenoten Dumfries en Malen pesten deze week - NH Nieuws

"We hebben laten zien dat we weer een heel goed team zijn en dat is alleen maar mooi denk ik." Niet alleen in de strijd om plek twee doet AZ met de overwinning op PSV goede zaken, ook lopen de Alkmaarders uit op Vitesse en Feyenoord. Beide ploegen speelden dit weekend gelijk. 

"Altijd leuk als je dat achteraf hoort"

az-trainer Pascal jansen

"Wij hebben dat gedaan waar wij invloed op hebben. De andere twee wedstrijden hebben wij geen invloed op maar dat is altijd leuk als je dat achteraf hoort", aldus Jansen. 

AZ-trainer Pascal Jansen tevreden na gewonnen topper tegen PSV - NH Nieuws

Nederlands elftal

Wijndal was met een assist belangrijk bij de eerste goal en zijn goede spel blijft ook niet onopgemerkt bij bondscoach Frank de Boer. Morgenochtend mag Wijndal zich namelijk weer in Zeist melden voor het Nederlands elftal. Daar gaat hij zijn tegenstanders van vandaag en zijn teamgenoten bij Oranje; Denzel Dumfries en Donyell Malen, nog wel even pesten. 

"Nu heb je verloren dan zit je nog in de emotie. Dan laten we elkaar even, maar ik denk dat ik morgen wel even met Dumfries en Malen ga spelen", aldus Wijndal. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]