Ga naar Content

Burgemeester Sievers neemt het op voor fractievoorzitter GroenLinks op stembureau

EDAM - Burgemeester Lieke Sievers, tevens voorzitter van de gemeenteraad en voorzitter van de kiescommissie van de gemeente, laat weten dat de gemeente alle vertrouwen heeft in Nico van Straalen. FvD-voorman Thierry Baudet plaatste gisteren de persoonsgegevens van Van Straalen uit Edam op Twitter. Van Straalen is fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad van Edam-Volendam en actief als lid van een stembureau in zijn gemeente. 

Foto: NH Nieuws

Het lijkt er op dat Baudet met zijn tweet de suggestie wekt dat de verkiezingen op deze manier oneerlijk verlopen. Hij plaatste een foto van Van Straalen als voorzitter van het stembureau op zijn Twitteraccount met daarnaast zijn persoonlijke gegevens. "In mijn gemeente is de fractievoorzitter van GroenLinks ook voorzitter van een stembureau", staat er bij de foto.

"Er is geen enkele reden om aan zijn betrouwbaarheid te twijfelen; die is boven alle twijfel verheven", reageert burgemeester Sievers vanmorgen. "Hij is al jarenlang voorzitter van een stembureau. In heel Nederland hebben vele raadsleden zitting in stembureaus. Het is toegestaan om als gemeenteraadslid deel te nemen in een stembureau."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]