Ga naar Content

Irene Schouten rijgt medailles aan elkaar in succesvol schaatsjaar: "Winnen went nooit"

HOOGKARSPEL - Waar Irene Schouten ook te bekennen was op het ijs, in bijna alle gevallen stond ze met een glimmende medaille op het podium. De schaatsster uit Hoogkarspel, die de laatste jaren al heerste op de massstart, was ook op de langebaan uiterst succesvol. "Winnen went nooit."

Irene Schouten rijgt medaiiles aan elkaar: "Dit had ik nooit gedacht" - NH Sport / Stephan Brandhorst

In De Westfries in Hoorn reed Schouten haar laatste rondjes van het seizoen. "Ze voelen niet meer zo bijzonder, want ik ben al niet meer in wedstrijdvorm. Vroeger was het wel altijd een momentje, maar nu sta ik binnen twee maanden alweer op het zomerijs in Thialf", zegt Schouten op het moment dat ze haar schaatsen aantrekt.

3.000m, 5.000m en massstart

De 28-jarige schaatsster won medailles op de NK, World Cups, EK allround en WK afstanden. Dat deed ze in verschillende disciplines: de 3.000 meter, 5.000 meter, de massstart en de ploegenachtervolging. "De komende jaren leg ik de focus op de 3 en 5 kilometer en de massstart", zegt Schouten, die daarmee verwacht veel wedstrijden te moeten rijden.

Bekijk bovenstaande video voor de reportage met Irene Schouten.

Foto: NH Sport / Stephan Brandhorst

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]