Ga naar Content

Irene Schouten wint ploegenachtervolging met De Jong en Wüst op WK afstanden

HEERENVEEN - Irene Schouten heeft op de ploegenachtervolging op het WK afstanden het goud gewonnen. De schaatsster uit Hoogkarspel reed met Antoinette de Jong en Ireen Wüst naar de snelste tijd: 2.55,79.

Foto: Orange Pictures

Schouten startte in Thialf als laatste van het treintje, omdat haar eerste meters over het algemeen iets minder zijn dan die van Wüst en De Jong. Tijdens de ploegenachtervolging vloog ze echter uit de startblokken en klokten de vrouwen de snelste opening.

In de individuele rit tegen de Canadese vrouwen (2.55,97) reed Nederland lange tijd op achterstand, maar dankzij een sterke slotronde greep het de winst. De Canadezen pakten uiteindelijk het zilver voor Rusland (2.59,35).

Tekst gaat verder onder tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

WK afstanden

Achter gesloten deuren wordt sinds donderdag het WK afstanden verreden. Donderdag pakte Schouten al het brons op de 3.000 meter. De komende dagen komt ze nog in actie op de massastart en de 5.000 meter.

Resterende programma Schouten op WK afstanden

Zaterdag 13 februari
13.45 uur: Massastart (halve finales)
16.55 uur: Massastart (finale)

Zondag 14 februari
14.28 uur: 5.000 meter

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]