Ga naar Content

Sporttent weg, jeugd kan voorlopig niet terecht bij sportschool: "In één windvlaag kwijt"

AMSTELVEEN - Net nu sporten voor iedereen onder de 27 jaar weer vaker kan, is tijdens storm Evert de tijdelijke sporttent ingestort van sportschool Buenting. De schade valt mee, maar voorlopig is de locatie wel buiten gebruik. 

Foto: Sportschool Buenting

De klap voor eigenaresse Carroll is enorm. "We kunnen nu niks meer. Om met kinderen in de regen te gaan sporten, is niet de bedoeling. Ook de personal training klanten kunnen nu niet in de tent terecht."

Slechts negen dagen kon er in de tent (eindelijk) weer worden gesport. "We hebben die tent vorige week dinsdag opgebouwd. Sindsdien geven we 45 lessen per week. Dat geeft enorm veel energie, om weer bezig te zijn. Dat waait dan in één klap weg."

Tegenslagen

De eigenaresse heeft nadat de tent door de wind werd gegrepen even nodig gehad om bij te komen. "We hebben gewoon een jaar achter de rug dat voelt als een achtbaan. Dit is dan echt weer een dieptepunt. Er zijn nu zoveel tegenslagen. Voordat een nieuwe tent binnen is en is opgebouwd ben je een week verder en dat terwijl je net weer bent begonnen. Dat is enorm balen."

Die nieuwe tent komt er wel maar niet zonder slag of stoot. "Dat kost best wel wat geld en daar komt nu niet veel van binnen. Met dit weer is het vertrouwen in een betrouwbare tent wel een beetje weg. Deze tent stond met extra gewicht vast, maar was niet tegen te houden."

Tekst gaat verder onder de foto

De tent toen deze nog kon worden gebruikt voor bijvoorbeeld judolessen - Foto: Carroll Buenting

Ook de danslessen liggen de komende week stil. "Hiphop- en danceles ga je niet zomaar buiten geven. Het is niet te doen zonder overdekking. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de judolessen, die geven we op een grote mat."

Wanneer er precies weer gesport kan worden weet Carroll nog niet. Met het koude weer wil ze echt wachten op de nieuwe tent. "Tenzij het volgende week heel mooi weer wordt en het zonnetje schijnt. Dan kunnen we meer buiten gaan doen."

Alle updates over storm Evert in Noord-Holland kan je checken in ons liveblog.

Zie hier hoe de tent door het team van Buenting vorige week werd opgebouwd - NH Nieuws

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]