Ga naar Content

Hilversumse coronateststraat toch gesloten vanwege harde voorjaarsstorm

HILVERSUM - De Hilversumse coronateststraat gaat voor de rest van de dag dicht vanwege de harde voorjaarsstorm. Dat heeft de GGD vanochtend alsnog besloten toen de teststraat toch veel last had van de harde wind.

Foto: Archieffoto: Inter Visual Studio/Jan Peter Otto

De Hilversumse teststraat leek aanvankelijk gewoon open te kunnen ondanks de voorspelde storm, waar enkele andere Noord-Hollandse teststraten wel uit voorzorg dicht zijn. "De medewerkers van de teststraat zijn vanochtend vol goede moed begonnen, maar bleken toch wel erg veel last te hebben van de storm", vertelt GGD-woordvoerder Jakolien Schreijenberg. "Er vielen her en der steeds dingen om en dat maakte het werk er niet gemakkelijker op."

De grote 'testtent' vangt veel wind, omdat deze op een open plek staat en vanwege de coronamaatregelen ook aan bepaalde kanten open is. "Het waait dus lekker door. Daarom nemen we toch maar het zekere voor het onzekere."

Teststraat Huizen nog wel open

De andere Gooise teststraat, op het parkeerterrein van het Huizer zwembad Sijsjesberg, blijft vooralsnog wel gewoon open. Daar hebben medewerkers veel minder last van de storm, omdat de testlocatie veel meer beschut staat.

De GGD neemt vanochtend telefonisch contact op met mensen die een testafspraak in Hilversum hebben staan. Het gaat om ruim vierhonderd mensen. Waar het lukt, worden die afspraken verplaatst naar Huizen. Als dat niet lukt, wordt er voor morgen een nieuwe afspraak gemaakt.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]