Ga naar Content

Zingende postbode een fenomeen: "Als je gezang hoort, weet je dat de post er is"

BEVERWIJK - Ze noemen hem 'de zingende postbode' en die bijnaam ligt nogal voor de hand. Terwijl hij brieven bezorgt, zingt Jeffrey Appel uit volle borst Nederlandstalige klassiekers. Met zijn rode jas, zijn pet, zijn 'oortjes' en luid meezingend, is hij in enkele jaren uitgegroeid tot een fenomeen. Vooral in de straten rond het Sportfondsenbad in Beverwijk zien, of beter gezegd hóren, ze hem graag komen.  

"Opeens was er gezang in de buurt en was ook de postbode er", zegt een vrouw die Jeffrey buiten opwacht. "Geweldig dat dit ons is overkomen. Hij brengt een stukje gezelligheid. Zeker in deze rottijd iets wat we kunnen gebruiken."

Even verderop staat een man voor het raam naar Jeffrey uit te kijken. "Hoogtepuntje van de dag", zegt hij met een lach. "Als je in de verte iemand hoort zingen, weet je dat er post is."

"Ik weet niet hoe het komt dat ik altijd vrolijk ben"

Jeffrey Appel, postbode

Jeffrey is gezegend met een chronisch goed humeur. "Ik weet niet waar dat vandaan komt. Ik heb gewoon lol in mijn werk en de mensen hier zijn allemaal erg aardig. Ook ben ik graag buiten, dus deze baan is geknipt voor mij." 

Jeffrey werkt bij Cycloon Post en Fietskoeriers, dat de postdiensten heeft overgenomen van IJmondWerkt. Het bedrijf heeft vestigingen in het hele land en biedt werk aan mensen mét en zonder een afstand tot de arbeidsmarkt.

'Appeltje'

Jeffrey is er op zijn plaats en wordt gewaardeerd, aldus bedrijfsleider Maaike Kistemaker, die zegt dat Jeffrey liefkozend ook wel 'Appeltje' wordt genoemd, maar in Beverwijk dus 'de zingende postbode heet.'

Jeffrey: "Ik heb ook bij de Vomar gewerkt, maar dit bevalt me toch wel het allerbest. Lekker buiten." En weg is hij, op naar zijn volgende wijk. Zelfs als hij al lang en breed uit het zicht is verdwenen, kun je hem nog horen zingen. " "Kleine jongen..."

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]