Ga naar Content

Geen hervatting zaalvoetbalcompetitie, Regio Cup als alternatief

ZEIST - Er komt geen hervatting van de eredivisie zaalvoetbal. De KNVB geeft aan dat het niet meer haalbaar is vanwege het verlengen van de coronamaatregelen door het kabinet. Er komt wel een Regio Cup op het moment dat er weer wedstrijden gespeeld mogen worden.

Hovocubo - Lebo - Foto: NH Sport/Edward Dekker

"De deadline op de routekaart van de KNVB is met het verlengen van de coronamaatregelen tot en met 30 maart niet langer haalbaar", luidt het statement van de voetbalbond.

Door dit besluit zullen er geen ploegen promoveren of degraderen. Wel bestaat de kans dat er play-offs worden gespeeld om de Champions League-deelnemer aan te wijzen. Het idee is om de beste acht teams op basis van de coëfficiënten-ranking tegen elkaar te laten strijden. Lukt dat niet, dan krijgt Hovocubo het ticket op basis van de ranking van vorig jaar.

Regio Cup

Als het kabinet besluit dat wedstrijden weer mogelijk zijn, dan komt er een Regio Cup. Deze regionale competities worden gespeeld zonder promotie/degradatie. Er gaat een korte trainingsperiode aan vooraf om spelers wedstrijdfit te laten worden.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]