Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Zoenen tijdens proefevenement Ziggo Dome zit er niet in: "Behalve in je eigen bubbel"

6 maart 2021, 09.01 uur · Aangepast 6 maart 2021, 12.12 uur · Door AT5

AMSTERDAM - De Ziggo Dome maakt zich klaar voor een groot proefevenement dit weekend. Vanavond en morgen kunnen 1.300 bezoekers dansen tijdens optredens van onder andere Sunnery James, Ryan Marciano en André Hazes, maar niet zonder de nodige maatregelen. Zo is zoenen buiten je vak verboden. 

Eindelijk wordt er weer een feestje gegeven in de Ziggo Dome - NH Nieuws

De Ziggo Dome is er klaar voor om eindelijk hun deuren weer te openen. "Er is totaal geen stress", zegt Otger Vermeulen van Mojo-events. Hij heeft maandenlang uitgekeken naar dit moment. "Heel bijzonder, ook om je collega's eindelijk weer te zien."

Proefevenementen 

Vanavond is er een dancefeest en zondag een concert van André Hazes. Er komen in totaal 1.300 bezoekers, die allemaal negatief getest moeten zijn. Ze worden verdeeld in zes vakken, de zogenoemde bubbels. Per vak zijn er verschillende regels. Zo mag je in de ene vrij dansen en hoef je geen mondkapje op, maar in de andere moet je het hele concert op een sticker blijven staan. "We zijn heel benieuwd of mensen dat ook gaan doen."

Fieldlab Evenementen doet het onderzoek, waaruit moet blijken hoe bezoekers zich gedragen en of ze zich aan de regels houden. Zo wordt er onderzocht of grote evenementen weer veilig kunnen plaatsvinden. Eerder was al een proefevenement van Fieldlab in Utrecht. Iedereen die meedeed was van tevoren negatief getest.

Toch was er uiteindelijk een besmet persoon onder de mensen: een medewerker. "Vijf dagen na het onderzoek moet iedereen zich opnieuw laten testen. Dan moeten we zien wat daaruit komt", aldus Vermeulen. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]