Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Plan Telstar-trainer Jonker pakt verkeerd uit: "Verdedigend was het gatenkaas"

5 maart 2021, 23.34 uur · Aangepast 6 maart 2021, 00.25 uur · Door Edward Dekker

LEEUWARDEN - Trainer Andries Jonker stapte tegen koploper SC Cambuur van zijn vertrouwde 5-3-2 systeem af in de hoop aanvallend méér te kunnen brengen dan in de afgelopen wedstrijden. Het plan, dat hij samen met de spelersgroep had uitgebroed, pakte in Leeuwarden verkeerd uit. "Verdedigend was het gatenkaas", erkent Jonker na de 3-1 nederlaag.

Telstar-trainer Andries Jonker na de 3-1 nederlaag bij SC Cambuur - NH Sport/Edward Dekker

"Op de training en op papier klopte het", zegt Jonker. "We hebben het in ieder geval geprobeerd. Na een half uurtje hebben we dat plannetje maar in de vuilnisbak gegooid. Maar de zekerheid was vrij groot dat als we het op dezelfde manier als in de vorige wedstrijden zouden aanpakken dat we dan na afloop zouden zeggen: keihard gewerkt, niks weggegeven, maar wel weer verloren." 

Quote

"Op de training en op papier klopte het"

Telstar-trainer Andries Jonker

"We kregen er met druk zetten moeilijk grip op", blikt doelpuntenmaker Rashaan Fernandes terug op de dramatische eerste helft van Telstar. "Je voelt dat je steeds voor niks loopt."

Tekst gaat verder onder de video 

Rashaan Fernandes scoorde een fraaie goal - NH Sport/Edwarrd Dekker

Quote

"Je voelt dat je steeds voor niks loopt"

Telstar-speler Rashaan fernandes

Positief noemde Jonker de minuten die onder meer Tom Overtoom en Anthony Berenstein in Leeuwarden maakten. Gyliano van Velzen en Anass Najah zaten voor het eerst weer bij de selectie. Jonker: "We gaan nu uit de narigheid komen, want er komen wat jongens terug." Komende vrijdag ontvangt Telstar de nummer twee van de eerste divisie De Graafschap. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio
  • De talkshow 'De Aftrap' is iedere vrijdag te zien om 18.15 uur, 20.15 uur en 22.15

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]