Ga naar Content

Coronatestlocatie verhuist weer naar oude plek: "Hopelijk het virus snel de baas"

HAARLEM - De tenten van de coronateststraat staan weer op de parkeerplaats van het Kennemer Sportcentrum, binnen worden de laatste schroeven in een muur gedraaid. Na een overwintering van vijf maanden in de Waarderpolder is de coronateststraat weer terug op zijn vertrouwde plek naast de ijsbaan.

Foto:

Die verhuizing in november naar de conradstraat in de Waarderpolder was nodig vanwege het winterse weer. Op het industrieterrein nam de GGD haar intrek in een warm pand in plaats van de bekende witte, koude tenten. Nu het warmer wordt kan de hele boel weer worden terug verhuisd. “Maar ook omdat het contract met dat gebouw daar afloopt”, vertelt Maurice Meijer van Veiligheidsregio Kennemerland. "Er is nu een flinke testcapaciteit. Drie auto’s kunnen tegelijk getest worden, en een test duurt niet langer dan vijf minuten. Ook is er een rij voor fietsers en wandelaars, en hebben we binnen zelfs een vaccinatieruimte ingericht.”

Foto: Michael van der Putten

Vanaf 15 maart kunnen hier mensen worden gevaccineerd. Hal drie van het Kennemer Sportcentrum heeft een totale make-over gehad en Maurice kijkt tevreden rond: “Ik voel me nu wel een beetje trots. We hebben hier hard voor gewerkt en straks vanaf 15 maart kan er volop gevaccineerd worden, tot wel vijftienhonderd prikken per dag.”

In het midden van de ruimte zijn twaalf kamers ingericht. Aan de zijkanten van de hal staan ontzettend veel stoelen. Maurice: “Er wordt alleen geprikt in de afgezonderde ruimtes. De stoelen die je aan weerskanten ziet staan, zijn om mensen te laten wennen aan het medicijn. Doktoren kunnen monitoren of alles goed gaat.”

Schiphol, de Bazaar en Haarlem  

Naast deze locatie is er een vernieuwde locatie ingericht bij de Bazaar in Beverwijk. Ook die test- en vaccinatielocatie stond eerste ergens anders, namelijk de Expo in Vijfhuizen. Op deze manier is de spreiding van testlocaties in de regio Kennemerland optimaal: “We hebben nu drie plekken waar mensen met klachten of een vaccinatie-oproep terecht kunnen: Haarlem, Beverwijk en Schiphol. Dat is gunstig voor de bestrijding van het virus en hopelijk zijn we zo snel het virus de baas.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]