Ga naar Content

Eindelijk weer rijles: instructeur Chris Gajadhar kan wel springen van geluk

AMSTERDAM - Vanaf 3 maart mag er eindelijk weer autorijles gegeven worden. Ook begint het CBR weer met het afnemen van praktijkexamens. Voor rij-instructeur Chris Gajadhar komt de versoepeling net op tijd. Als ZZP-er was hij bijna door zijn spaargeld heen. 

Eindelijk weer Rijles: Instructeur Chris Gajadhar kan wel springen van geluk - NH Nieuws / Robbert Bianchi

Rij-instructeur Chris Gajadhar is maar al te blij dat hij weer mag beginnen. Hij werkt al 35 jaar als instructeur, dus de afgelopen 2,5 maand stilzitten was hij niet gewend. "Ik kan wel springen van geluk, dat ik weer mag werken. Eindelijk weer brood op de plank", vertelt hij met een gelukzalige glimlach.

Besmetting voorkomen

Anderhalve meter afstand houden in een auto kan niet. En een scherm tussen leerling en instructeur is niet werkbaar. Om een eventuele besmetting met corona te voorkomen, valt er behalve mondkapjes, doekjes en handgel weinig te doen. "Daarom heb ik met mijn leerlingen afgesproken dat ze thuis moeten blijven als ze verkouden zijn, verhoging hebben of hoesten", vertelt Gajadhar.  

Vandaag mag geschiedenisstudent Wieger Stroo zijn rijles weer oppakken. Op 28 november heeft hij voor het laatst gereden. "Het zal wel weer even wennen zijn, maar ik maak me niet echt zorgen." Wieger zou eigenlijk begin deze week afrijden, maar dat ging door de lockdown niet door. Waarschijnlijk kan hij nu pas over een paar maanden bij het CBR terecht voor een nieuwe afspraak. "Het is vervelend dat het steeds verschuift, maar ik kan die extra maanden nu wel gebruiken om op te frissen."

Wieger Stroo en Chris Gajadhar mogen eindelijk weer rijden - Foto: NH Nieuws

Tijdens de les blijkt al snel dat Wieger het autorijden niet verleerd is. Hij mag van Gajadhar meteen z'n praktijkexamen aanvragen.  Gelukkig heeft hij zijn theorie-examen al binnen.

Omdat het een groepsgebeuren is, mogen de theorie-examens en cursussen nog steeds niet gegeven worden. Volgens Gajadhar is dat onnodig: "Als het niet mag met vijftig mensen, dan kan je het toch gewoon met twintig of dertig doen. Ik begrijp het niet", vertelt hij.

Het CBR hoopt dat vanaf 15 maart ook de theorie-examens weer doorgaan. Meer duidelijkheid hierover wordt rond 11 maart verwacht. Het CBR reserveert alle theorie-examenplekken tot en met mei voor leerlingen met een vervallen afspraak. Nieuwe leerlingen kunnen pas vanaf juni ingepland worden.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]