Ga naar Content

FC Volendam-trainer Jonk: "We tikten weer ons topniveau aan"

ALMERE - FC Volendam won woensdagavond in de eerste divisie het inhaalduel tegen Almere City met 1-2. Na het gelijkspel tegen FC Eindhoven van afgelopen zaterdag zag trainer Wim Jonk zijn ploeg nu juist bij vlagen een hoog niveau halen. "We speelden met fases prachtig voetbal", aldus Jonk. 

Wim Jonk: "Ik zag een Volendam wat zijn topniveau aantikte" - NH Sport / Frank van der Meijden

De Volendamse oefenmeester zag Brian Plat en Samuele Mulattieri in de eerste helft scoren voor Het Nieuwe Oranje. "Wij hebben vanavond tegen één van de topploegen een hele goede wedstrijd gespeeld. Zeker de eerste helft zag ik een Volendam wat zijn topniveau aantikte", vond Jonk na afloop. "Dan speel je gewoon prachtig voetbal en was er een hele mooie goal van Plat."

"Het was niet het Almere City van de periode hiervoor, maar dat is natuurlijk ook onze verdienste."

FC VOlendam-trainer Wim Jonk

Niets weggegeven

"Ik heb Almere City wel betere wedstrijden zien spelen dit seizoen," zei Jonk over de tegenstander van vanavond. "Het was niet het Almere City van de periode hiervoor, maar dat is natuurlijk ook onze verdienste. Wij waren effectief en hebben niets weggegeven."

Brian Plat: "Marco Tol en ik zij nog gewoon goede vrienden" - NH Sport/Frank van der Meijden

In de zestiende minuut maakte Brian Plat de openingstreffer voor FC Volendam. Het was voor de 20-jarige verdediger zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. Plat: "Ik kreeg hem van Alex Plat. Ik zag de ruimte en ik dacht: 'schiet maar eens'. Een heerlijk gevoel."

Volendammers onderling

Plat heeft sinds een aantal wedstrijden een basisplaats in het elftal van Wim Jonk. Dat is grotendeels ook te danken aan het feit dat Marco Tol zijn contract niet wil verlengen en daardoor niet wordt opgesteld. "Het voelt goed om weer centraal in de defensie te voetballen. Het was de positie van Marco Tol, maar we blijven gewoon vrienden. We blijven Volendammers onderling."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]