Sterke eerste helft voldoende voor zege FC Volendam op Almere City

ALMERE - FC Volendam heeft het inhaalduel met Almere City gewonnen: 1-2. Aanvankelijk stond het duel 10 februari op het programma, door de sneeuwval en vorst werd die wedstrijd afgelast. Brian Plat en Samuele Mulattieri zorgden voor de Volendamse treffers voor rust.

FC Volendam juicht na de 1-2 van Samuele Mulattieri - Foto: Pro Shots / Ron Baltus

De wedstrijd begon met een attractieve openingsfase. Ruggero Mannes schoot na drie minuten in de korte hoek op Joey Roggeveen, maar de Volendam-goalie kon de bal keren. Vrijwel direct hierna werd Ibrahim El Kadiri gevaarlijk. Zijn inzet werd gered door doelman Michael Woud. Na een kwartier kwam Volendam verdiend op voorsprong. Centrale verdediger Brian Plat haalde hard uit en verschalkte Woud van ruime afstand: 0-1.

Vrijwel uit het niets maakte de thuisploeg hierna gelijk. Na een strakke voorzet van Xian Emmers schoot Tim Receveur de bal snoeihard achter Roggeveen. Na de gelijkmaker brak een fase aan waarin Almere City het initiatief van de bezoekers overnam. Onder anderen Frederik Helstrup (omhaal) en Thomas Verheydt (één op één) zorgden voor het meeste gevaar. Pal voor rust stoomde linksback Derry John Murkin op aan de linkerkant. Zijn voorzet vond Samuele Mulattieri die simpel kon binnentikken: 1-2.

Tekst gaat verder onder de tweet

Zwakke tweede helft

Na rust nam Volendam het initiatief, dit leidde tot een kans voor Murkin. De verdediger schoot uit een vrije trap rakelings naast de kruising van Almere City. Hierna kabbelde de wedstrijd voort zonder grote kansen voor beide ploegen. De zege kwam in het resterende deel van de tweede helft niet meer in gevaar voor de Volendammers.

Door de overwinning staat FC Volendam zevende met drie punten voorsprong op concurrent Roda JC en tien op Telstar. Komende zaterdag speelt de ploeg van Wim Jonk tegen Roda, de aftrap is 16.30 uur.

Opstelling Almere City: Woud; Mannes, Mirani, Helstrup (Breedijk/85), Lesquoy (Hammouti/85); Smeets (Koolwijk/71), Emmers, Receveur; Yeboah (Bouyaghlafen/57), Verheydt, Kaandorp (Sörensen/57)

Opstelling FC Volendam: Roggeveen; Kasius, B. Plat (Tol/60) , Van de Ven, Murkin; Deul (Twigt/87) , A. Plat, Antonucci (Ben Sallam/69) ; El Azzouzi (Kaars/69) , Mulattieri, El Kadiri (James/87)