Ga naar Content

Burgemeester en politie overleggen over maatregelen na explosie teststraat Bovenkarspel

BOVENKARSPEL - Burgemeester Ronald Wortelboer is in overleg met de politie over extra maatregelen bij de GGD-teststraat in Bovenkarspel. Vanochtend vroeg werd er door een, volgens de politie, zelf gefabriceerd voorwerp een explosie veroorzaakt bij het pand. Daarbij sneuvelden enkele ramen. "We zijn in overleg met de politie over extra maatregelen." Het gaat dan bijvoorbeeld om meer toezicht.

Burgemeester onthutst na explosie bij GGD-teststraat Bovenkarspel - NH Nieuws

Aan NH Radio laat de burgemeester weten dat hij hoopt dat het bij een incident blijft. Of het om een gerichte actie ging is volgens Wortelboer niet duidelijk. "Maar het is wel heel toevallig". Bij de teststraat was al sprake van toezicht. De beveiliger was vanmorgen degene die de explosie tijdens zijn ronde ontdekte en bij de politie meldde. De burgemeester is in overleg met de politie over wat ze extra kunnen doen. 

Edward John Paulina, directeur van GGD Noord-Holland Noord vertelt dat er geen aanwijzing was dat dit zou gebeuren. "Het gaat hier allemaal heel gemoedelijk". Paulina is vooral verdrietig dat het is gebeurd. “Dit wil je niet. Het zijn ook een hoop nieuwe mensen die overal vandaan komen om deze pandemie te bestrijden en daar ben ik echt trots op en dan gebeurt er dit".

Hugo de Jonge

Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid heeft inmiddels ook gereageerd, hij heeft van de GGD gehoord dat iedereen geschrokken is.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Aan NH Nieuws vertelt burgemeester Wortelboer verder dat hij de explosie niet begrijpt. "Ik snap soms ook wel dat mensen gefrustreerd raken, maar het past niet bij onze samenleving. We zijn een beschaafd land. Volgens hem kunnen we het best hardgrondig met elkaar oneens zijn. "Maar", zegt hij, "dan praat je erover. En dan doe je niet zoiets.”

Lees ook

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]