Ga naar Content

Blauw-Wit speelt in doelpuntrijk duel gelijk tegen LDODK

GORREDIJK - De korfballers van Blauw-Wit zijn er zondagmiddag niet in geslaagd om te winnen van LDODK. De Amsterdammers speelden in Friesland in een knotsgekke wedstrijd met 31-31 gelijk. 

Loraine Vissers van Blauw-Wit - Foto: Orange Pictures / Ilse Schaffers

Blauw-Wit wist dat het zware wedstrijd tegemoet zou gaan tegen LDODK. In januari werd het thuisduel immers nog met 22-25 verloren. Ook in dit duel ontliepen beiden ploegen elkaar weinig. Na een kwart wedstrijd stond de stand gelijk (9-9) en ook bij de rust was het duel nog perfect in evenwicht: 19-19.

Spannende slotfase

In de tweede helft bleven beide ploegen er lustig op los scoren. Blauw-Wit nam mede dankzij drie opeenvolgende doelpunten van Randell van der Steen een snelle 19-23 voorsprong. De Amsterdammers hielden de voorsprong vast tot vlak voor tijd. Bij een stand van 29-31 wist LDODK alsnog in de spannende slotfase twee keer te scoren, waardoor er een eindstand van 31-31 op het scorebord verscheen.

Door het gelijkspel klimt Blauw-Wit alsnog naar de tweede plaats in de Korfbal League. De achterstand op het nog ongeslagen PKC is 7 punten. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]