Ga naar Content

Pijnlijke nederlaag korfballers Groen Geel; PKC veel te sterk voor KZ

PAPENDRECHT - De korfballers van KZ hebben zaterdagmiddag in de Korfbal League verloren van koploper PKC. De ploeg uit Koog aan de Zaan ging met ruime cijfers ten onder: 32-19. Ook Groen Geel liep tegen een nederlaag aan. De formatie uit Wormer ging verrassend met 28-27 onderuit tegen promovendus Oost-Arnhem.

Bas van der Bijl van KZ - Foto: Orange Pictures / Rene Nijhuis

Oppermachtig PKC

PKC liep al snel uit naar een comfortabele voorsprong. Na een kwartier spelen stond de stand van 10-4 op het scorebord. De ploeg van trainer Dennis Doves had het erg moeilijk tegen het aanvallende geweld van de Papendrechtse favoriet. Bij rust keek KZ al tegen een 16-7 achterstand aan. 

Na de onderbreking vergrootte PKC de voorsprong naar tien doelpunten: 23-13. KZ probeerde tevergeefs de achterstand te verkleinen, maar PKC bleek veel te sterk en liep in de slotfase uit naar een 32-19 overwinning. 

Tekst gaat verder onder de foto

Susila de Klein van Groen Geel - Foto: Orange Pictures

Verrassende nederlaag Groen Geel

Groen Geel ging zaterdagmiddag op bezoek bij Oost-Arnhem en liep tegen een smadelijke nederlaag aan. De gepromoveerde ploeg uit Gelderland boekte zo zijn eerste zege van het seizoen in de Korfbal League.

Beide ploegen ontliepen elkaar weinig, maar Oost-Arnhem stond lang op voorsprong. Met nog zeven minuten te spelen en bij een achterstand van 27-24, trok Groen Geel in de slotfase de stand spectaculair weer gelijk. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd zorgde Noa Kapteyn met een doorloopbal alsnog voor de overwinning van Oost-Arnhem: 28-27.

Korfbal League

Door de nederlaag blijft Groen Geel op zes punten uit zeven wedstrijden staan in de Korfbal League. KZ heeft evenzoveel punten als Groen Geel. Morgen komt Blauw-Wit nog in actie. De Amsterdammers reizen af naar Friesland voor het duel met LDODK. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]