Ga naar Content

Yordi Teijsse verruilt AFC voor Kozakken Boys

WERKENDAM - AFC-spits Yordi Teijsse maakt aankomend seizoen binnen de tweede divisie de overstap naar Kozakken Boys. De geboren Amsterdammer tekent tot de zomer van 2022 bij de Noord-Brabanders. 

Yordi Teijsse in het shirt van AFC - Foto: Orange Pictures / Wim Wobbes

Eerder werd al bekend gemaakt dat AFC het contract van de 28-jarige Teijsse niet zou gaan verlengen. De veelscorende spits van de Amsterdammers heeft daarom nu gekozen voor een verbintenis bij Kozakken Boys uit Werkendam, dat ook uitkomt in de tweede divisie.

"Toen het bekend werd dat ik weg zou gaan bij AFC ging het rap", vertelt Teijsse op de website van zijn nieuwe club. "Ik had altijd al goed contact met de trainer en hij toonde meteen interesse. Twee dagen later hebben we bij mij thuis een goed gesprek gehad. Het klikt goed tussen mij en de trainer en Kozakken boys is een mooie club met een geweldige aanhang. Ik denk dat we voor volgend seizoen een mooi team hebben staan."

Doelpuntenmachine

Teijsse maakte faam in de top van het amateurvoetbal bij Ter Leede en Quick Boys. Door zijn goede prestaties kreeg hij een contract bij het Schotse Dundee FC. Hierna speelde Teijsse ook nog in het buitenland voor Wuppertaler SV uit Duitsland. Hij keerde terug in Nederland om bij Quick Boys te gaan spelen. Dit was geen succes en daarom sloot Teijsse in 2018 aan bij AFC, waar hij werd herenigd met zijn tweelingbroer Kenny. Voor AFC speelde Teijsse 63 duels en scoorde daarin 40 keer.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]