Start van hoofdcontent

Amstelland

NL
V

Twee verdachten aangehouden na vondst harddrugs Sloterweg

26 februari 2021, 15.06 uur · Aangepast 26 februari 2021, 15.16 uur · Door Nicolai Brannan

BADHOEVEDORP - De politie heeft donderdagmiddag twee verdachten aangehouden nadat zij harddrugs en chemisch afval vonden aan de Sloterweg. Het gaat om een 34-jarige man en een 24-jarige vrouw. 

Inter Visual Studio/Laurens Niezen

De politie kwam de harddrugs op het spoor na een melding. Die zou loos alarm zijn geweest maar de agenten roken wel een chemische lucht.

"Omdat er een chemische geur aanwezig was bij het pand en er vaten met mogelijk chemisch afval op het terrein stonden, werd de brandweer ter plaatse gevraagd om metingen te verrichten", schrijft de politie. 

Een woordvoerder van de politie kan in verband met het onderzoek niks zeggen over welke soort harddrugs gevonden zijn en om wat voor hoeveelheden het gaat. 

'Nieuwe eigenaar' 

De boerderij net buiten het dorp heeft sinds vorig jaar een nieuwe eigenaar, volgens buurtbewoners wordt de boerderij sindsdien verhuurd. Buurtbewoners vertellen NH Nieuws dat er sindsdien veel verschillende auto's het terrein op- en afrijden. Ook zijn er volgens hen twee grote schuren op het terrein gesloopt, en is daar een bouwkeet voor in de plaats gekomen.  

De twee verdachten werden bij de boerderij aangehouden en daarna overgebracht naar het politiebureau. De recherche heeft een onderzoek ingesteld, beide verdachten zitten nog vast. De harddrugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]