Start van hoofdcontent

BADHOEVEDORP

nl

Chemische stoffen aangetroffen op erf boerderijwoning, politie doet onderzoek

25 februari 2021, 18.04 uur · Aangepast 25 februari 2021, 22.50 uur · Door Jouri Bakker & Nicolai Brannan

BADHOEVEDORP - In of bij een woning aan de Sloterweg zijn vanmiddag chemische stoffen aangetroffen. Dat bevestigt de politie aan NH nieuws. Of het om een drugslab gaat, is nog niet bekend.  

Inter Visual Studio/Laurens Niezen

De politie kwam de chemische stoffen op het spoor na een melding. Die melding zou loos alarm zijn geweest, maar de agenten roken wel een chemische lucht. Daarop werd de adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer gevraagd metingen te doen. Ook werd de vrijwillige brandweer ingeschakeld. 

Behalve brandweer en politie zijn ook handhavers aanwezig. Op foto's is te zien dat een agent in een loods op het terrein een blauw vat inspecteert. De politie ter plaatse vertelt dat nog niet vaststaat of het om een drugslab gaat. "Dat wordt dan heel makkelijk de wereld ingeholpen, maar we zijn nog volop bezig."

'Nieuwe eigenaar'

De boerderij net buiten het dorp heeft sinds vorig jaar een nieuwe eigenaar en volgens buurtbewoners wordt de boerderij sindsdien verhuurd. Buurtbewoners vertellen NH Nieuws dat er sindsdien veel verschillende auto's het terrein op- en afrijden. Ook zijn volgens hen twee grote schuren op het terrein gesloopt, en is daar een bouwkeet voor in de plaats gekomen.  

Inter Visual Studio/Laurens Niezen

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]