Ga naar Content

Coronacrisis draagt bij aan vertrek Gerald Aukes: "Heeft veel energie gekost"

AMSTERDAM - Donderdag maakte korfbalclub Blauw-Wit bekend na dit seizoen afscheid te nemen van coach Gerald Aukes. De Fries geeft aan dat er behoefte is aan verfrissing. "Zowel voor mezelf als voor de selectie." Aukes denkt dat de kans klein is dat hij volgend seizoen actief is in de Korfbal League.

Gerald Aukes vertrekt na dit seizoen bij Blauw-Wit - Foto: Orange Pictures / Rene van Dam

Aukes weet niet of hij voor die verfrissing kan zorgen. "Het is ook de situatie van afgelopen jaar", zegt hij tegen NH Sport. "Je moet elke keer de energie hebben om er tijd in te steken om de impulsen te blijven geven. Ik merk aan mezelf de laatste maanden dat het erg vermoeiend is en dat het veel energie heeft gekost."

Coronacrisis

Er is nog veel onduidelijk in aanloop naar volgend seizoen. "De worsteling is nu best behoorlijk in de selectie, de trainersstaf en de club om alles iedere week klaar te krijgen. We zijn allemaal gebonden aan protocollen. Het is niet waarom wij onze sport beoefenen", doelt Aukes op de coronacrisis. "Maar ik voel me geen slachtoffer. We zitten in een bevoorrechte positie dat we mogen sporten. Dat heeft in het begin ook voor ontspanning gezorgd."

"De kans is groter dat ik drie keer ga skiën dan dat ik training ga geven"

Blauw-Wit-trainer gerald aukes

Dinsdag vertelde hij aan de spelersgroep te stoppen. "Ik heb sindsdien hartverwarmende berichtjes gekregen. Maar er zullen ook mensen opgelucht zijn: 'nieuwe trainer, nieuwe kansen'. Ik hoop dit seizoen bij Blauw-Wit ook het veldseizoen nog af te ronden. En daarna is de kans groter dat ik drie keer ga skiën dan dat ik training ga geven", aldus Aukes, die bezig is aan zijn tweede seizoen bij de Amsterdammers.

Blauw-Wit staat momenteel gedeeld tweede in groep A van de Korfbal League. Er volgen nog vier duels, voordat de play-offs beginnen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]