Ga naar Content

Vierde verdachte van liquidatie Rachid Kotar aangehouden

AMSTERDAM - In het onderzoek naar de moord op Rachid Kotar heeft de recherche opnieuw een aanhouding verricht. Dit nadat vorige week een derde verdachte zichzelf heeft gemeld bij de politie.

Martin Damen - Foto:

De 20-jarige Amsterdammer is afgelopen vrijdag 19 februari door een arrestatieteam aangehouden. De man wordt ervan verdacht één van de schutters te zijn geweest bij de moord op Rachid Kotar. Die werd op 12 december 2019 doodgeschoten op een parkeerplaats voor sportschool Health City in Amstelveen.

Aan het einde van de middag was de 39-jarige Kotar met zijn zoontje naar zwemles in de sportclub geweest. Net wanneer hij het vijfjarige kind op de achterbank van zijn auto heeft gezet, nog bij het open portier, wordt hij neergeschoten. Kotar overleeft het niet.

Twee aanhoudingen

Eind augustus en begin september werden er met behulp van arrestatieteams al twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie. De politie heeft aanwijzingen dat er meer mensen betrokken zijn geweest bij de koelbloedige liquidatie en toonde daarom vorige week bij Opsporing Verzocht beelden van de man die zich nu gemeld heeft.

De 20-jarige verdachte zal vandaag worden voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Verdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]